عن الكلية

تمتد تخصصات قسم علوم الحاسب إلى مدى واسع من الأسس النظرية التي تسهم في تطوير الإنسان الآلي، الرؤية بالحاسب، النظم الذكية، والمعلوماتية الحيوية وغيرها من النظم. كما يقوم بحل المشاكل المعقدة بوضع حلول مناسبة باستخدام التحليل الرياضي والخوارزميات واستخدام لغات برمجة وحماية وأمن الأنظمة والشبكات.

The specializations of Computer Science extend to a wide range of theoretical foundations that contribute to the development of robots, computer vision, smart systems, bioinformatics and other systems. It also solves complex problems by developing appropriate solutions using mathematical analysis, algorithms, programming languages, and protection and security of systems and networks.